Kimchi Boulevard

Curlingstraat 9, 5022DZ Tilburg

Telefonisch reserveren?
Bel: (013) 543 1970

Kimchi Boulevard is met zijn All You Can Eat & Grill het eerste Koreaanse BBQ-grill restaurant hier in Noord-Brabant. Hoewel het restaurant pas vier jaar geleden hier in Tilburg geopend is, wordt het nu al benoemd tot één van de beste Koreaanse restaurant van heel Nederland.

Bekijk Menukaart


Openingstijden

(Dinsdags gesloten/Tuesday closed)
Zo – Do : 16:00 – 22:30 uur
Vr – Za : 16:00 – 23:00 uur
(Laatste bestelling van de keuken is alleen mogelijk zo-do 21:45 uur en vr-za 22:15 uur)

In verband met vakantie is Kimchi Boulevard gesloten van
31 juli 2018 t/m 21 augustus 2018. 
Woensdag 22 augustus zijn we weer geopend.
(Due to vacation we are closed from July 31 2018 till August 21 2018.)

Prijzen

 Diner Ma – Do : €25,50,- p.p.
Diner Vr – Zo, Feestdagen & Speciale dagen** : €27,50,- p.p.
Diner Kind ( 3 t/m 6 jaar ) : €8,50 p.k.
Diner Kind ( 7 t/m 11 jaar )  : €14,50 p.k.

*met Kerst hebben we een All-In concept, zie pagina “Kerstmenu”
**Speciale dagen: Sinterklaas, Valentijnsdag, Oudjaarsdag & Bevrijdingsdag


AYCE-Grill

All You Can Eat & Grill, afgekort AYCE-Grill is een vrij nieuw concept in Nederland. Hier kunt u tegen een vaste prijs onbeperkt genieten van de Koreaanse keuken. Wat Kimchi Boulevard speciaal maakt is dat de gasten zelf chefkok zijn, met het ingebouwde BBQ-grill aan tafel. Met onze grote assortiment aan tafelgrill items en andere lekkere traditionele Koreaanse hapjes is Koreaans dineren een echte beleving.

(Bij Kimchi Boulevard is er nog geen mogelijkheid voor lunch.
Mocht u toch graag met een grote groep (min. 10 pers.) willen lunchen, kun u dat telefonisch aanvragen.)


“I have been to two Korean restaurants before, but Asian Boulevard is a masterpiece compared to those places.”
– Lazypigpassion, foodblogger

Diner

16:00 – 22:30 uur
All You Can Eat-Diner, hierbij mag je alles bestellen van de menukaart.
Alle tafels van ons restaurant zijn voorzien van een ingebouwde BBQ-grillplaat. Standaard wordt er een setje bijgerechten (kimchi, komkommers & spinazie), sauzen (Koreaanse BBQ-bonensaus, soyasaus, chilisaus & knoflooksaus) en een mandje sla geserveerd. Aziaten kennen geen voor-, hoofd-, of nagerecht, dus is het heel gewoon om soepen, salades, grillvlees, rijstgerechten etc. in dezelfde ronde te bestellen. Terwijl u geniet van de kant en klare hapjes, kunt u in tussentijd het vlees en de groenten op de tafelgrill laten garen.
Bij het diner mag er per persoon max. 3 items per ronde besteld worden.
Het diner heeft een tijdslimiet van 2,5 – 3 uur.
Laatste bestelronde zo-do 21:45 uur en vr-za 22:15 uur.


Regels

– Eerst volgende bestelling is alleen mogelijk als de vorige bestelling volledig genuttigd is;
– Verspilling wordt niet gewaardeerd, bestel dus alleen wat u daadwerkelijk op kan;
– Restanten als gevolg van overbestelling kunnen in rekening gebracht worden;
– Minimaal 1 consumptie per persoon is verplicht.


Probeer de Koreaanse specialiteiten

-Kimchi, het traditioneel gerecht uit heel Korea,
-Koreaanse soepen in hotpots, zoals de Beef Soup, Tofu Soup of Spicy Fish Soup
Bibimbap, een heerlijk Koreaanse rijst gerecht, wat voor u speciaal aan tafel klaargemaakt wordt
Bulgogi, een heerlijk zoet gemarineerde Koreaanse vleesgerecht


“If you’re looking for a good place to try out korean food, you should definitely head to Kimchi boulevard.”
– Chana, Saetori foodblogger

Geschiedenis van Kimchi

Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het bestaat uit gefermenteerde kool en groenten. Het woord kimchi wordt meestal vertaald met verzonken groente en verwijst naar de bereidingswijze, waarbij de groente wordt ingelegd. Er bestaan meer dan honderd varianten van kimchi, maar in het algemeen wordt de variant met Chinese kool bedoeld. Tegenwoordig is kimchi bij bijna elke Koreaanse maaltijd aanwezig (als bijgerecht (Koreaans banchan, 반찬)), waarbij kimchi in de zomer telkens opnieuw wordt bereid. Ook wordt kimchi gebruikt als ingrediënt voor andere gerechten, de bekendste daarvan is waarschijnlijk wel de kimchisoep (kimchi jjigae, 김치찌개). In veel Koreaanse huishoudens vindt men een speciale kimchi-koelkast (김치냉장고) die speciaal is ontworpen om de verschillende soorten kimchi onder de juiste omstandigheden te kunnen bewaren. Volgens het Amerikaanse tijdschrift Health.com behoort kimchi tot de 5 gezondste gerechten ter wereld. Kimchi zit vol vitamines, zoals vitamine A, vitamine B en vitamine C. Daarnaast is het rijk aan vezels, calcium, en aan melkzuurbacteriën. Volgens sommige studies zou het eten van kimchi ook een positieve werking hebben op het tegengaan van overgewicht.